top of page

'Shimmer Lake' (2017) - Et mini-Fargo-mysterium, baklengs.

En småbysheriff må nøste opp i et mysterium som involverer tre lokale kriminelle og et bankran som har gått galt. Historien er fortalt baklengs, reverserende en dag av gangen, igjennom en hel uke.

Regissør Oren Uziel har skrevet manus til blant annet 22 Jump Street (2014), noe som kan forklare litt av humoren som også preger Shimmer Lake.

Denne Netflix-produserte filmen har nemlig merkelappen ’dramakomedie’, noe som føles litt rart og kunstig i starten. Etter hvert går det seg heldigvis bedre til, og det blir riktig så småfestlig når svigerinnen til sheriffen til stadighet serverer dårlig mat, eller når politipartneren hans hele tiden blir gjort narr av.

I de sentrale rollene finner vi blant andre Benjamin Walker (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) som sheriff Zeke Sikes og Rainn Wilson, kanskje best kjent fra amerikanske The Office. Sistnevnte har dette småkomiske utseendet og fremtoningen som gjør at han passer veldig godt inn i dette småvittige krimdramaet.

I det hele tatt føles Shimmer Lake som en krysning mellom det seriøse familiedramaet Bloodline (Netflix) og mer komisk innstilte Fargo. Ja, både karakterer, plot og handling er egentlig litt som å se en kortversjon og miniversjon av Fargo-serien. Den lille vrien her er altså dog at dagene fortelles bakover i tid. Slik avdekkes mysteriet på en annerledes og morsom småny måte som holder hjerne og interesse godt oppe fra start til slutt. Som en liten persepsjonsutfordring har den dermed noe ekstra å tygge på, mens man mot slutten også trolig vil bli overrasket over plottet.

Shimmer Lake er ellers både lettspiselig, fordøyelig og velprodusert enkel, rett og slett perfekt som en liten godbit en kveld man vil ha noe som ikke er alt for tungt eller seigt. (Shimmer Lake kan streames på Netflix.) (Foto/Copyright: Netflix)

Forholdet norsk og utenlandsk film er noe som engasjerer meg sterkt, enten man ser på norsk film med stolte og typisk "norske" øyne eller ikke, bør ikke norsk film bedømmes verken strengere eller mildere fordi den er norsk. i såfall kommer man her til lands aldri videre, og selvtillit, ambisjoner og negative merkelapper forblir stående.
 
Det kjedeligste som finnes er pene, safe og 'sett det før'-filmer, noe norge har mer enn nok av! vil se mer av folk som tar sjanser, våger noe nytt, er kreative og særegne!
 Nyeste tekster
 emner: 
bottom of page